מה הן השקעות ESG?
ESG והשקעות: כל מה שרצית לדעת על ESG , היתרונות וההזדמנויות לעסקים
מאת: קרן-אור רוזנר , מיכל פוניה אלכסנדרון
בעשור האחרון, האקוסיסטם הפיננסי בעולם חווה תמורות משמעותיות עם צמיחת צורות מימון בר קיימא. משבר האקלים והשפעתו על המגזר העסקי לצד גורמים סביבתיים וחברתיים נכנסו למערך השיקולים של משקיעים לאורך כל שרשרת ההשקעות בשל השפעתם על שורת הרווח.
מה זה ESG? משמעות המושג ESG הינו הטמעה והתייחסות לגורמי סביבה, חברה וממשל תאגידי (Environmental Social Governance – ESG) כחלק מההתנהלות העסקית של חברות וארגונים.
ההשקעה ב- ESG נובעת כתוצאה משינויים בביקוש מכל רחבי העולם, מערכת פיננסית, המונעת על ידי חיפוש אחר ערך פיננסי טוב יותר לטווח הארוך, וחתירה אחר אחריות, מחויבות וערכים של עסקים לסביבה ולחברה.
במאמר אציג 3 סיבות ליתרונות בשילוב מתדולוגיות ESG לסטארטאפים ועסקיים. ESG הוא מושג שחובה להכיר, בואו נתחיל.
מעל 53 טריליון דולר השקעות עד 2025
היקף ההשקעות הגלובליות שנותן דגש על ESG גדל בשנים האחרונות בכ-20% בממוצע לשנה, עד לרמות הנוכחיות של יותר מ-35 טריליון דולר, ועם הערכות לגידול של עד 53 טריליון דולר ב-2025.
משקיעים רואים בהטמעת שיקולי ESG אמצעי לזיהוי סיכונים והזדמנויות שמובילים לשיפור תשואות ולכן דורשים מתאגידים וממנהלי השקעות משניים למדוד ולנהל תחומי סביבה חברה וממשל תאגידי.
יש להדגיש כי אין מדובר בהשקעות פילנתרופיה, אלא בהשקעות מסורתיות (מונחות רווח והפסד) , שנבחנות בפריזמה של ESG.
מתדולוגיות דיווח ה-ESG עדיין אינן נאכפות כרגולציה מחייבת ברוב העולם, יחד עם זאת הן כבר פרקטיקה רווחת .

השקעות פוסט קורונה : יותר משקיעים נותנים מקום ל- ESG
עם ההשלכות של מגפת הקורונה על הכלכלה העולמית, משקיעים רבים ראו צורך לשלב אסטרטגיות השקעה עם שיקולי ESG , סביבה, חברה וממשל תאגידי.
“לפני כשנתיים החלו לגשת אלינו משקיעים המתמחים בהשקעות אימפקט. התחלנו לדבר איתם על איך אתה יכול למדוד את ההשפעה. “אבל לאחרונה, משקיעים קלאסיים (ולא רק משקיעים עם אסטרטגיות אימפקט*) דיברו איתנו על מתדולוגיות ESG”.
ברמת הארגון, קיימת מודעות לכך שסטנדרטים סביב ESG עשויים להיות חובת דיווח או כפופים לתקנות”. (מציין מנכ”ל סטארט-אפ).
אם לנסח זאת אחרת, חברות הזנק שאינן מתייחסות ביחסים שלהן עם הסביבה או עם הקהילות שלהן ברצינות מספקת עלולות בסופו של דבר להיאבק להתמודד עם בעיות רגולטוריות, משפטיות או מוניטין בשלב מאוחר יותר.
יותר מ-60% מהסטארטאפים במהלך 2021 החלו לשלב מתודולוגיות ESG באסטרטגיה הניהולית. הסטארטאפים, העסקים והחברות כוללים התייחסויות ל-ESG בדיווחים בדוחות השנתיים, וכן בדוחות הקיימות ואחריות תאגידית. 50% נוספים טרם החלו לשלב אך מציינים כי מתכננים לעשות כן בשנה הקרובה, כך מראה דו”ח גלובאלי של ארגון 500 Startups.
לאחרונה, מוסדות פיננסיים ברחבי העולם משלבים ידיים ועובדים יחד על מנת ליצור סטנדרט אחיד בדיווחי ESG שיכלול הגדרות הלכה למעשה כדי לסייע באיחוד גורמים אלו בתהליך ההשקעה. (Sustainability Accounting Standards Board (SASB), the Global Reporting Initiative (GRI), and the Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD).
ESG הוא כלי לגיוס הון לסטארטאפים ויזמים, אסטרטגיה לבחינה עבור משקיעים
גורמי ESG הם דרך פופולרית יותר ויותר עבור משקיעים להעריך חברות פוטנציאליות להשקעה.
משקיעים מוסדיים, קרנות נאמנות, מוצרי פנסיה השתלמות וגמל ברחבי העולם וגם בישראל לאחרונה (נכון לאביב 2021) מציעות כיום מוצרים המשתמשים בגורמי ESG וכן הבורסה לניירות ערך בישראל פירסמה דוחות התייחסות לנושא.
שילוב מתודולוגיות ESG מסייעות למשקיעים להימנע בהשקעה בחברות בעלות סיכון פיננסי גדול יותר.
רוב הכסף המוסדי בעולם כיום מותנה בדיווח על ביצועי החברה בהיבטים של תעסוקה, גיוון, זכויות עובדים, ממשל, שקיפות, גישה למידע וכן השפעה סביבתית, מכלול גורמי ה-ESG. זו היא שפה חשובה לסטארטאפים וחברות כדי לעבור את רף הכניסה לתחומי השקעה רבים.
תשואה כלכלית לצד שגשוג סביבתי וחברתי (וקורס העמקה בנושא)
הצגתי 3 סיבות מרכזיות למה הערך הכלכלי בשילוב ESG:
- סיבה ראשונה: רווחיות! לשלב כלים שמגדילים השפעה טובה על הסביבה והחברה וגם שווים כסף הולכים יד ביד, טוב ששווה לכם כסף.
- סיבה שנייה: שילוב ESG הינו סטנדרט תעשייתי מקובל ופותח דלתות רבות.
- סיבה שלישית: הרגולציה בעולם הולכת ונוטה יותר לכיוון לקיחת אחריות כלכלית ומיסוי על השפעות סביבה של עסקים, ארגונים וחברות. הזדמנויות לפתיחת דלתות מול לקוחות, ושותפים אסטרטגיים בעולם.
השקעות ESG הן כלים ניהולים לשיפור ביצועים, להפחתת סיכונים והגדלת התשואות, לגיוס השקעה וכן, ליצירת הזדמנויות צמיחה וחדשנות עסקית. לפרטים נוספים אודות שילוב ESG במתודוליה בשיקולי ההשקעות למשקיעים, סטארטפים, ארגונים וגופי השקעה – מוזמנים ומוזמנות ליצור איתי קשר.
◊ קורס חדש וייחודי לסטארטאפים ◊
מבוא לחדשנות אימפקט ו-ESG. בואו לרכוש כלים בתחומי האימפקט וה-SDG שיקחו את המיזם שלכם קדימה.
המאמר הוא חלק ראשון מסדרת מאמרים בנושא השקעות ESG, השקעות ומימון, קיימות, סביבה , חברה וממשל תאגידי.
הפניות:
- https://www.forbes.com/sites/trevorclawson/2021/05/27/the-citizen-startupwhy-investors-are-becoming-more-interested-in-esg-measures/?sh=3eafb6ab4ef6
- https://500.co/esg
- https://relevant.software/blog/esg-investing/
2 תגובות
השארת תגובה
קראתי בשקיקה. הנושא מאוד מעניין אותי. הייתי רוצה לדעת איך אני יכולה לקיים מהלכים כאלה כעסק פטור עצמאי או איך כל אדם שכיר בוחר את ההשקעות שלו מהפנסיה הרגילה המדכדכת לעבר השקעה במטרות אקולוגיות? האם זה נגיש ואפשרי לכולם?
תודה רבה, אפשר להעמיק באתר הנפלא של פורום כסף נקי שמדרג גופים פנסיונים בדיוק בנושאים חברתיים וסביבתיים
https://www.fossilfree.org.il/